suomeksiin EnglishПо-русски

Palveluyritykset

 

Hirvikosken kauppa (Hirvikoski)

Hirvikosken kyläkauppa on pieni lähimyymälä Hirvikoskella.Kaupalla on suuri valikoima erilaisia tuotteita kokoonsa nähden. Kauppa kuuluu S-ryhmää. Kauppa on auki arkisin klo: 9.00 -17.00 lauantaisin 8.30- 13.00, kesä sunnuntaisin kauppa on auki 10.00 -13.00. Kaupasta löytyy myös asiakasposti ja lehtipiste. Pihalla on lasinkeräyspiste. Kesäviikonloppuisin kaupan pihassa toimii kesäkahvila.

www.hirvikoskenkyla.fi

 

Prokajak koskenlasku ja erämajoitus (Pernoo)

Katitniemessä sijaitsevan majoituskohteen varustukseen sisältyvät majoituspaikat 6:lle (mökki) ja 10-12 hlö:lle kodassa ja laavulla. Mökissä on myös sauna. Kotasauna on rannassa. Retkeilijöille toimitetaan juomavesi. Kompostoiva käymälä sijaitsee laavun läheisyydessä.

Majoitus on tarkoitettu kanootin vuokraajille (+kuljetuspalvelu) ja opastetuille retkille. Kohdetta ei vuokrata erikseen.

Hinta:
Majoitus laavulla tai kodassa + sauna 25€/hlö/yö
Mökki 100€/yö (huom. oma makuupussi) / lisähintaan liinavaatteet/makuupussi +10€/hlö

   

Prokajak / Marko Raatikainen
Eerikinpolku 3
48410 Kotka
Puh. 0500 703 155
www.koskenlaskukymijoki.com

 

Susikosken kauppakahvio (Susikoski)

Susikosken partaalla on vuonna 1996 perustettu Susikosken kauppakahvio. Palveluihin kuuluu kahvilatoiminnan lisäksi myös kalastuslupien myynti Keski-Kymin kalastusalueelle. Asiakaspaikkoja on kesäaikana 72 kpl ja talviaikana 28.

Puh. 053675131
www.susikoski.fi

 

Strömforsin ruukin palvelut

Uudenmaan ja Turun läänin maaherra Johan Creutz perusti ruukin Kymijoen läntisimpään haaraan vuonna 1698. Suurin osa ruukissa edelleen nähtävästä rakennuskannasta on peräisin 1700- ja 1800 luvun taitteesta.

Nykyinen Strömforsin ruukkialue tarjoaa mahdollisuuden leppoisaan lomailuun historiallisesti merkittävässä miljöössä. Elämä vuosisataisessa ympäristössä jatkuu vanhoja perinteitä kunnioittaen. Ruukissa jatketaan vanhaa käsityöläisperinnettä, mikä luo leimansa koko alueen tunnelmaan. Ruukissa toimii kesällä pajamuseoiden ja käsityöläispuotien lisäksi ravintoloita ja kahvio.

Ravintola Ruukinmylly                                              Pajakahvio

   

Lounasravintola Fellmanni

Majoittua voi ympäri vuoden esimerkiksi vuonna 1805 työläiskortteeriksi valmistuneessa Krouvinmäen majatalossa, joka edustaa Suomessa harvinaista savirakentamista.

   

www.stromforsinruukki.fi