suomeksiin EnglishПо-русски

Taukopaikat

 

Huhdanniemen laavu

Huhdanniemen taukopaikka sijaitsee noin 500 metriä Piirteenkosken alapuolella. Taukopaikka on rakennettu 2010. Sijainniltaan ja palveluvarustukseltaan soveltuu hyvin retkimelontareitin tukikohdaksi.

Huhdanniemen laavupaikka on perustettu vesijättömaalle, jonka takia rakenteiden perustaksi on tuotu runsaasti karkeata soraa. Itse tulipaikka on hirsirakenteinen ja laavunomainen. Se on varustettu betonirenkaasta ja auton vanteesta tehdyllä nuotionkehyksellä. Laavun varustukseen kuuluu myös istuinaluset sekä pöytä/penkki yhdistelmä.   

Huhdanniemen taukopaikkaan kuuluu myös puuvaja/käymälä yhdistelmä. Tämä rakennus on niin ikään hirsirakenteinen ja huopakattoinen. Käymälä on varustettu kompostoivalla kuivakäymälällä.

   

Susikosken laavu

Susikosken taukopaikka sijaitsee noin 500 metriä Susikosken sillan yläpuolella joen pohjoisrannalla. Taukopaikka on rakennettu 2010. Sijainniltaan ja palveluvarustukseltaan soveltuu hyvin retkimelontareitin tukikohdaksi.

Susikosken laavupaikka on samanlaisella palveluvarustuksella varustettu kuten Huhdanniemen tulipaikka.

Kuovinkallion laavu (Ahvio)

Kuovinkallion laavupaikka sijaitsee Ahvion kosken niskalla joen länsirannalla. Taukopaikka soveltuu sijainniltaan hyvin retkimelontareitin taukopaikaksi.

Kuovinkallion taukopaikkaan kuuluu myös kelluva laituri. Tämä on tarpeellinen rakenne, sillä rantautumisalue on kohtuu jyrkkää sileää rantakalliota, jossa kanootista nousu on lähes mahdotonta.

   

Kultaan laavu

Kultaan kosken rannalla on vuonna 2001 valmistunut taukopaikka. Paikka on rakennettu ensisijaisesti koskenlaskuyritysten lähtötukikohdaksi, jossa varusteiden vaihto onnistuu sateelta suojassa. Rakenteisiin kuuluu taukokatos/laavu, puuvaja ja käymälä. Sijainniltaan laavu soveltuu erinomaisesti retkimelontareitin taukopaikaksi.

Kultaankosken laavu on hirsi/lautarakenteinen ja huopakattoinen rakennus. Laavun lisäksi siinä on tulisija.

   

Hirvikosken taukopaikka (pohjoisranta)

Hirvikosken viimeisten kuohujen kohdalla joen pohjoisrannalla on vanha lossiranta. Lossia ei paikalla ole, vaan siinä on Pyhtään kunnan matonpesupaikka. Paikka on sijaintinsa takia erityisen sopiva melontareitin välietapiksi.

   

Hirvikosken taukokatos (eteläranta)

Hirvikosken viimeisten kuohujen kohdalla joen etelärannalla on vanhan lossin toinen lähtöranta. Nykyisin lossin paikalla on paikallisen koulun kannatusyhdistyksen vuokraama jokilautta ja liikuteltava rantasauna. Paikka on sijaintinsa takia erityisen sopiva melontareitin välietapiksi.

   

Antinranta

Antinranta on hiekkapohjainen uimaranta. Ranta sijaitsee Tammijärven pohjoisosassa, kohdassa Kymijoki laskee Tammijärveen. Paikka on sijaintinsa takia erityisen sopiva melontareitin välietapiksi.

Alueelle on sijoitettu kaksi hirsirakenteista ja huopakatoista käymälärakennusta. Molemmissa käymälöissä on kompostoiva kuivakäymälä.

Taukokatos on kelluvan betoni laatan päälle tehty lautarakenteinen ja peltikattoinen rakennus. Rakennus on kaksiosainen jossa isommalla puolella on pöytä, penkit, jäteastia ja umpikamina. Pienempi puoli on puuvarasto.