suomeksiin EnglishПо-русски

Repovesi

 

Yli 140 000 vuotuista kävijää nosti Repoveden kansallispuiston Suomen kuudenneksi suosituimmaksi kansallispuistoksi vuonna 2015. Aiemmin, vuonna 2012 Repoveden kansallispuisto on valittu vuoden retkikohteeksi.

Repoveden kansallispuistossa on yhteensä noin 45 km merkittyjä retkeilyreittejä. Osa reiteistä sopii liikuntaesteisille, osa vaatii hyvää fyysistä kuntoa jyrkkine nousuineen. Alueeseen on mahdollista tutustua myös meloen, soutaen tai vaikkapa kalastellen.

Kansallispuistossa useita tulentekopaikkoja, joissa perusvarustuksena on nuotiokehä, polttopuusuoja kirveineen sekä kuivakäymälä. Osassa tulentekopaikoissa on grilli- sekä ruokailukatokset. Lisäksi alueella on viisi kaivoa juomaveden ottoon.

Vaikka suuri osa Repoveden kansallispuistosta on aiemmin ollut metsätalouden käytössä, osa kallioiden, järvien, lampien, purojen ja pienten korpi- ja rämesoiden pirstomasta luonnosta on säilynyt koskemattomana. Kansallispuiston puusto vaihtelee mäntyvanhuksista taimikoihin. Puustoa palautetaan luonnontilaiseksi ennallistamalla.

Repoveden kansallispuisto on hyvin erämainen myös eläimistöltään. Repoveden metsälammilla pesii yksi Suomen tiheimmistä kaakkurikannoista. Lintubongareille on paljon muutakin nähtävää ja kuultavaa kookkaista petolinnuista pikkulintuihin. Nisäkkäistä Repovedellä voi tavata mm. liito-oravan, ketun ja hirven.

   

 

Sijainti

Kymmenien järvien ja lampien muodostama jylhä kansallispuisto sijaitsee Kouvolan ja Mäntyharjun alueella hyvien liikenneyhteyksien päässä. Etäisyys Helsingistä on 175 kilometriä, Kouvolasta Valkealan kautta 50 kilometriä, Mikkelistä Mäntyharjun kautta matkaa kertyy 75 kilometriä.

Sisääntuloja Repoveden kansallispuistoon on kolme:

  • Lapinsalmen pysäköintialue (suosituin)
  • Tervajärven pysäköintialue
  • Saarijärven pysäköintialue

Lataa esite