suomeksiin EnglishПо-русски

Nähtävyydet

 

Lapinsalmen riippusilta

Kymmenen metrin korkeudessa keinahteleva 50 metriä pitkä, 5 tonnia painava silta on valmistunut vuonna 1987. Nykyään sillan kaiteet ovat ns. lemmenlukkojen suosittu sijoituspaikka. (Käsipienoihin kiinnitetyt lukot poistetaan, huom.) Sillan itäpuolella on tulentekopaikka, kota kuivakäymälä sekä kanootti- ja laivalaiturit.

   

 

Löppösen luolan kalliomaalaukset

Repoveden läheisyydessä, Ruskiansalmen eteläpäässä ns. Löppösen luolasta on löytynyt vanhoja kalliomaalauksia. Kalliomaalaukset ovat muinaismuistolain mukaan rauhoitettuja.

 

Katajavuori

Yksi kauneimmista maisemista Repovedellä aukeaa silmien eteen Katajavuorella. Yli 200:n, lähes pystysuoran askelman kiipeäminen vaatii hyvää kuntoa, joskin näköalan ihastelu tuo luontevan tauon raskaan kiipeämisen jälkeen.

   

 

Ketunlossi

Ketunlossi on ns. Ketunlenkin varrella oleva ”lihasvetoinen” lossi vesiväylän ylittämiseen kesäisin. Veden ollessa korkealla sekä talvisin lossi ei ole käytössä.

 

Kuutinkanava

Kuutinkanava on 1912 rakennettu, 270 metrinen puinen tukkien uittoränni, jota pitkin tukit uitettiin Tervajärveltä Repoveteen. Viimeiset tukit uitettiin rännissä vuonna 1968. Alueella on tulentekopaikka, kuivakäymälä sekä kanootti- ja laivalaiturit.

 

Kuutinlahti

Kuutinlahdessa on näyttävä, 9300 vuotta vanha kalliosortuma, jossa pidetään joka kesä Kuutinlahden konsertti. Alueen akustiikka on poikkeuksellisen hyvä.

 

Mustalamminvuoren näkötorni

Kirkkaalla ilmalla näköala Repoveden alueen yli Mustalamminvuoren näkötornista korvaa raskaan ja hankalan kiipeämisen vuorelle. Lähes yhtenäisen metsän peittämällä alueella kokee aidon erämaan tunnun.

 

Olhavanvuori

Kaakkurin suosimasta Olhavanlammesta kohoaa Repoveden jylhimmät maisemat. Suoraan vedestä 50 metrin korkeuteen kohoava pystysuora Olhavanvuori onkin kiipeilijöiden ja kalliolaskeutujien unelmakohde.