Siirry sisältöön

Kuutinlahden soutuvene

Kuutinlahden soutuvene
Alkaen 30,00 € / 4 h
Valitse päivämäärä nähdäksesi tarkan hinnoittelun.
VeneetHillosensalmi

Kuutinlahden soutuvene kiidättää soutajansa vaivattomasti Kuutinkanavalle tai Löppösen luolalle.

Kuutinlahden soutuveneeseen mahtuu 4 henkilöä varusteineen. Itse vene löytyy rannasta pukeilta ja tarvittavat varusteet Kuutinlahden melontatukikohdan varastosta.

Kuinka pääsen alkuun?

Vuokraa haluamasi välineet sinulle sopivana päivänä. Välineet noudetaan itsepalveluperiaatteella Kuutinlahden melontatukikohdasta. 

Kalusto ja varusteet on lukittu koodilukoilla. Varaajille lähetetään varauksen yhteydessä ilmoitettuun puhelinnumeroon numerokoodi hieman ennen varauksen alkua. Koodin avulla varattu kalusto varusteineen saadaan käyttöön.

Vuokra-aika

Soutuveneen käyttö on suunniteltu sekä päiväkäyttöön että yliyön retkiin. Päivän sisällä voit varata 4, 8, 12 tai 24 tunnin jaksoja innostuksesi tai tarpeesi mukaan. Vuorokausivarausten alkamiskellonaika on alkamispäivänä klo 12 ja päättymispäivänä 12.

Varauksen ajat ovat tarkkoja. Kalustoa ei saa ottaa käyttöön ennen varauksen alkua. Kalusto on myös palautettava päättymisaikaan mennessä. Myöhästymisestä peritään jaksomaksu kaksinkertaisena.

Mitä tarvitsen mukaan?

Vuokrahintaan sisältyvät airot, kelluntaliivit, reittikartta sekä tyhjennysväline, jotka riittävät hyvin varustukseksi päiväretkille. Lisäksi on hyvä ottaa mukaan sään mukainen vaatetus, vesipullo ja eväät.

Palautuksen yhteydessä kalusto on siistittävä. Soutuveneen pohja on putsattava liasta ja hiekasta. Helpoiten tämä onnistuu rannassa huuhtelemalla väline huolellisesti. Kaikki välineet on palautettava samoille paikoille, mistä ne on otettu. Liivit ja muut varusteet on siistittävä ja palautettava varusvarastoon. Liivit tulee ripustaa kuivumaan varastoon.

Ohjeet vuokraajille:

  • Käyttä aina liivejä ja koskessa kypärää. Tarkista välineiden kunto ennen retkelle lähtöä. Älä koskaan lähde melomaan rikkinäisellä kanootilla tai varusteilla. Kalustoa hakiessasi varmista että sait kaiken.
  • Melo/souda selvinpäin ja mieluiten ryhmässä. Yksin liikkuessasi pysy uimaetäisyydellä rannasta. Älä yliarvioi taitojasi ja muista kylmän veden vaarat ja vaikutukset.
  • Ryhmässä muista aina järjestäjän vastuu. Käytä vain auktorisoituja ja päteviä ohjaajia tai -oppaita. Maksullisissa tilaisuuksissa on oltava mukana pelastustaitoinen ohjaaja, yhtä ohjaajaa kohti saa olla enintään 16 melojaa ja 10 alusta (kanoottia).
  • Liivit valitaan koon mukaan. Painosuositusta tärkeämpää on sopivuus ja istuvuus. Kaikki aikuisille tarkoitetut liivimme kelluttavat vähintään ohjeiden määräämät 50 Newtonia.
  • Melojen sopiva pituus löytyy parhaiten kokeilemalla. Vaihdelkaa meloja keskenänne matkan aikana.
  • Kanoottien kuljetus on hyvä katsoa ja miettiä yhdessä kanoottia noudettaessa. Yleisemmin kanootti rikkoutuu otettaessa sitä pois kattotelineeltä. Olkaa varovaisia ja kohtuullisia. Neuvomme mielellämme.
  • Jokaisen kanootin varusteisiin kuuluu melat, liivit, tyhjennysväline, kartta, vesitiivis varustepussi /-säiliö ja kypärä jos melotaan virtaavassa vedessä. Kanootissa on tarra: "Käytä aina meloessasi melontaliiviä, tarkasta kellukkeet ja pidä tyhjennysväline saatavilla. Ne lisäävät turvallisuuttasi". Mikäli tarra on kulunut pois tms. niin tämä kirjallinen ohje korvaa sen.
  • Älä luota sokeasti reittioppaisiin vaan tarkista aina reittisi itse. Olet vastuussa omasta turvallisuudestasi. Kysy rohkeasti neuvoa, se on kaikkien etu.