Siirry sisältöön

Yleistä

Kaakon melontareitti johdattaa melojat mielenkiintoisen Kaakkois-Suomen vesistöreitin halki. Etelä-Saimaalla, Väliväylällä ja Kymijoella kulkevalta melontareitiltä löytyy osuuksia kaikentasoisille melojille ja veden äärellä sijaitsevia taukopaikkoja on tarjolla runsaasti.

Tutustu erilaisiin reitin varrella oleviin palveluihimme! Vuokraamme käyttöösi kanootit ja kajakit, kuljetamme sinut ja kaluston reitille ja retken päätyttyä takaisin sekä reitin varrella yli joen voimalaitosten.

Reitille lähdetään Lappeenrannasta, jossa melojia hemmotellaan Saimaan upeimmilla järvimaisemilla. Väliväylän vesistöreitti on ollut merkittävä tukkien uittoreitti Saimaalta Kymijoelle, jossa tänä päivänä pääsee melomaan kapeilla järvillä ja vehreillä jokialueilla sekä laskemaan vaikeustasoltaan helppoja koskia.

Lappeenrannassa Rutolan ylivientilaitoksella voi tutustua aikanaan teknisesti edistykselliseen tukkien uittojärjestelmään sekä oppia vesistöalueen mielenkiintoisesta historiasta. Matkan varrelle sijoittuu myös useita voimalaitoksia sekä patoja, joiden kuohuja kannattaa poiketa katsomaan.

Käyrälammen rannalle Kouvolaan saavuttaessa melojat voivat nauttia alueen palvelutarjonnasta niin saunoen, syöden kuin majoittuenkin. Ja onhan lähellä myös Tykkimäen huvipuisto.

Väliväylän osuus päättyy Kouvolan Kuusaanlammelle, josta kanootit siirretään kuljetuspalvelulla Kymijoelle, ohi joen voimalaitosten Ankkapurhan laskupaikalle.

Melontareitti jatkuu tasaisesti virtaavaa Kymijokea pitkin kohti upeaa Ahvion koskialuetta. Luonnontilaisia saaria kiertäen voi valita monenlaisia reittivaihtoehtoja ja isoimmat kosket on mahdollista ohittaa maata pitkin kanootteja kantaen. Koskialueiden lisäksi Kymijoella melontareitin varrelle mahtuu myös erämaista luontoa ja rauhallista maalaismaisemaa.

Melontareitti päättyy idylliselle Strömforsin ruukkialueelle Loviisaan, josta löytyy erinomaisia ravintolapalveluja sekä paljon nähtävää ja koettavaa useammaksikin päiväksi.