Siirry sisältöön

Vuokrattavat kajakkikaksikot

Vuokrattavat kajakkikaksikot
55,00 €
RepovesiVuokravälineetKajakki

Pohjois-Valkealan vesistöt, kuten Vuohijärvi, Repovesi, Tihvetjärvi ja Kapiavesi, tarjoavat paljon melottavaa upeissa maisemissa. Hillosensalmen Melontatukikohta on Repovesi - Verla -reitillä sijaitseva omatoimitukikohta, josta on vuokrattavissa kanootteja, kajakkeja ja veneitä. Erikseen sovittaessa kalusto voidaan kuljettaa myös Mäntyharjun, Kymijoen ja Väliväylän vesistöille.

Kajakkikaksikkoon mahtuu kaksi melojaa, jolloin matka taittuu nopeammin. Kajakkikaksikko on myös hyvä valinta silloin, jos toinen meloja on kokemattomampi.

Kuinka pääsen alkuun?

Vuokraa haluamasi välineet sinulle sopivana päivänä. Hillosensalmen melontatukikohta on SeikkailuviiKari Oy:n tuottama palvelupiste Repoveden kävijöille ja pitkillä reiteillä liikkuville, josta noudat vuokraamasi välineet. Vuokrauspiste sijaitsee osoitteessa Repovedentie 2, 47910 Hillosensalmi, jonne voit myös jättää auton.

Maksun perusteena oleva aikaväli on yksi vuorokausi. Lähtökohtaisesti välineet ovat noudettavissa tulopäivänä klo 10.30 ja palautettava lähtöpäivänä klo 10 mennessä.

Mikäli vuokraväline ei ole palautettu vuokrausjakson päättymiseen mennessä, myöhästymisestä peritään seuraavan päivän vuokra. Lähtöhinta on yhden vuorokauden vuokrahinta. Hinta määrittyy siis vuorokausien määrän mukaan. Yli viikon mittaisissa vuokrauksissa, kysy tarjous.

Mitä tarvitsen mukaan?

Vuokrahintaan sisältyvät melat, kelluntaliivit, reittikartta sekä aukkopeitteet, jotka riittävät hyvin varustukseksi päiväretkille. Aukkopeitteet sulkevat kajakin istuinaukot melojien istuessa kajakissa, jotta kajakin sisään ei pääse vettä. Lisäksi on hyvä ottaa mukaan sään mukainen vaatetus, vesipullo ja eväät.

Kuljetuspalvelut

Erikseen sovittaessa kalusto on kuljetettavissa Repoveden alueelta myös Mäntyharjun, Kymijoen ja Väliväylän vesistöille korvausta vastaan. Kaluston (kajakit, kanootit, soutuveneet) lisäksi myös melojat pääsevät liikkumaan yhdeksän paikkaisessa autossa.

Ohjeet vuokraajille:

  • Käyttä aina melontaliivejä ja koskessa kypärää. Tarkista välineiden kunto ennen retkelle lähtöä. Älä koskaan lähde melomaan rikkinäisellä kanootilla tai varusteilla. Kalustoa hakiessasi varmista että sait kaiken.
  • Melo selvinpäin ja mieluiten ryhmässä. Yksin meloessasi pysy uimaetäisyydellä rannasta. Älä yliarvioi taitojasi ja muista kylmän veden vaarat ja vaikutukset.
  • Ryhmässä meloessasi muista aina järjestäjän vastuu. Käytä vain auktorisoituja ja päteviä melonnanohjaajia tai -oppaita. Maksullisissa tilaisuuksissa on oltava mukana pelastustaitoinen ohjaaja, yhtä ohjaajaa kohti saa olla enintään 16 melojaa ja 10 alusta (kanoottia).
  • Liivit valitaan koon mukaan. Painosuositusta tärkeämpää on sopivuus ja istuvuus. Kaikki aikuisille tarkoitetut liivimme kelluttavat vähintään ohjeiden määräämät 50 Newtonia.
  • Melojen sopiva pituus löytyy parhaiten kokeilemalla. Vaihdelkaa meloja keskenänne matkan aikana.
  • Kanoottien kuljetus on hyvä katsoa ja miettiä yhdessä kanoottia noudettaessa. Yleisemmin kanootti rikkoutuu otettaessa sitä pois kattotelineeltä. Olkaa varovaisia ja kohtuullisia. Neuvomme mielellämme.
  • Huomioithan, että kalusto kuljetetaan omatoimisesti varastosta rantaan (ja toisinpäin palautettaessa kalustoa) kanoottikärryjä hyödyntäen. Kärryjä ei saa jättää rantaan, vaan ne on palautettava retken ajaksi varastoon.
  • Jokaisen kanootin varusteisiin kuuluu melat, liivit, tyhjennysväline, kartta, vesitiivis varustepussi /-säiliö ja kypärä jos melotaan virtaavassa vedessä. Kanootissa on tarra: "Käytä aina meloessasi melontaliiviä, tarkasta kellukkeet ja pidä tyhjennysväline saatavilla. Ne lisäävät turvallisuuttasi". Mikäli tarra on kulunut pois tms. niin tämä kirjallinen ohje korvaa sen.
  • Älä luota sokeasti reittioppaisiin vaan tarkista aina reittisi itse. Olet vastuussa omasta turvallisuudestasi. Kysy rohkeasti neuvoa, se on kaikkien etu.